Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

De Essentie van VMWARE Explore: 5 Consultants Onthullen Hun Cruciale Learnings

Naar jaarlijkse gewoonte was Axxes vertegenwoordigd op VMware Explore. Vijf dagen van community, breakout sessions en Keynotes. De gelezen plek om de toekomstvisie toe te lichten en nieuwe markten aan te snijden. Tijdens de General keynote was onder andere Audi te gast. Ze kwamen met trots hun samenwerking in het licht zetten omtrent de implementatie van virtuele PLC’s in een Duitse fabriek. Een nieuwe technologie waar beide bedrijven afgelopen tijd samen hebben aan gewerkt.Naast de sessies is er jaarlijks ook veel te beleven in The Hub en The Expo. De ideale locaties om contacten te leggen, even op de flipperkast rammen of om alle theorie af te wisselen met een Hands-on-lab (labs.hol.vmware.com). Nieuw dit jaar was de “design with us” -booth. Waar je op een interactieve manier feedback kon geven. Denk maar aan Jenga blokken met een vraag op.

Deel dit artikel
Infrastructure
VMware gebouw

Generative AI

Op VMware Explore 2023 in Barcelona werden verschillende ontwikkelingen in Generative AI gepresenteerd. Gen. AI houdt zich bezig met het creëren van nieuwe data, zoals tekst, afbeeldingen of geluid. Deze technologie heeft een groot potentieel, ook voor bedrijven. Er zijn ook uitdagingen, zoals privacy en beveiliging.

Een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Gen. AI is de toenemende beschikbaarheid van krachtige hardware. Dankzij deze hardware kunnen Gen. AI-modellen veel grotere datasets verwerken en complexere taken uitvoeren. Dit maakt het mogelijk om Gen. AI te gebruiken voor nieuwe toepassingen, zoals het genereren van realistische afbeeldingen voor marketingdoeleinden of het creëren van nieuwe vormen van kunst.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de toenemende aandacht voor privacy en beveiliging. Gen. AI-modellen worden vaak getraind op datasets met gevoelige informatie. Dit kan leiden tot privacyrisico's, als deze informatie in verkeerde handen terechtkomt. VMware heeft daarom een aantal initiatieven genomen om privacy en beveiliging bij Gen. AI te verbeteren. Zo introduceerde het bedrijf VMware Private AI, een architectuur die het mogelijk maakt om Gen. AI-modellen te trainen en te gebruiken op een manier die privacy en beveiliging garandeert.

De gepresenteerde ontwikkelingen wijzen erop dat Gen. AI een veelbelovende technologie is en dat het een mooie toekomst met groot potentieel in het bedrijfsleven zal krijgen.

Pexels tara winstead 8386440

Multi-Cloud

Voor Arjan was het de eerste VMware Explore die hij bijwoonde en in zijn rol als projectmanager werkt hij niet dagelijks met VMware, dus zijn doel was om alles te leren wat nieuw is binnen het VMware-landschap omdat hij er toch 15 jaar zeer actief in is geweest. Zijn interesses waren vooral VMware Multi Cloud, Aria, Tanzu Mission Control en VSAN 8 ESA. De demo over het migreren van VM's over de cloud van On-Prem naar VMware op AWS en van VMware op Azure blew his mind. Een herinnering die hij heeft is de eerste vMotion tussen verschillende hosts zonder een ping te verliezen. Nu kunnen we hetzelfde doen maar naar de andere kant van de wereld. Ook de integratie tussen cloud en On-Prem is fantastisch. VMware Explore hem een fantastische kijk heeft gegeven op alles wat VMWare tegenwoordig te bieden heeft en hem nu nog steeds interesseert voor Technologie.

Schermafbeelding 2023 11 23 151428

Aria Operations

Een van de sessies die Frederik het meest bijgebleven is, was er eentje over hoe VMware Aria Operations kan gebruikt worden om dankzij het gebruik van AI een zicht te houden op uw infrastructuur. Welke servers hebben te weinig/te veel resources toegekend gekregen. Men krijgt ook een goed zicht over hoe de workload verdeeld wordt. Om de CO2-voetafdruk onder controle te houden krijgt men ook een duidelijk overzicht over welke servers al langdurig idle draaien. Men kan dan de owner van deze VM aanschrijven of de server nog nodig is of via automatische jobs kan men ervoor zorgen dat servers die al langdurig idle draaien automatisch uitgezet (of zelfs verwijderd) worden. Go Green IT with Aria!"

Notification Center 2

Tanzu

VMware Explore 2023 Barcelona, Vincent zijn tweede editie met een tussenperiode van 9 jaar. Terwijl hij de vorige editie volledig verrast werd door HCI, VXRail, NSX enz was het duidelijk dat IT niet stil staat. Momenteel is er een immense transformatie aan het gebeuren binnen de infrastructuurwereld. Termen als containers, Kubernetes, Aria, Tanzu en AI zijn niet meer weg te denken. Net daarom dat de meeste sessies die hij volgende - bewust - een plaats hebben in het platform engineering landschap. De sessie die het meest is bijgebleven is, ondanks de eenvoudige titel: "Introduction to VMware Tanzu". Een combinatie van theorie en praktijk, gebracht door 2 vlotte gemotiveerde sprekers geeft een heel mooi inzicht in deze nieuwe wereld en waar IT naar toe gaat.

Er werd stil gestaan bij de 3 pijlers binnen platform engineering en hoe Tanzu als end-to-end product zich hier situeert, ongeacht de onderliggende laag (Azure, AWS, Google, on-prem, AKS, Openshift, ...).

  • Develop: bevat zowat de volledige fase van een nieuw business idee tot het opleveren van een nieuwe image/container die productie klaar is = "the path to production".
  • Operate: hoe run ik deze applicatie/container in productie, welke packages heb ik nodig, hoe schaal ik het, hoe maak ik het high available en secure, hoe behaal ik mijn SLA's, hoe pas ik policies toe,...?
  • Optimize: voldoe ik aan mijn security eisen, zijn er vulnerabilities, runt mijn applicatie kosten-efficiënt, misschien kan ik anders schalen of in een andere cloud,...?

Kort samengevat levert VMware Tanzu een platform waarin developers zich volledig kunnen focussen op coding en niet op software packages/versies en vulnerabilities en compatibiliteit en kunnen ze zeer flexibel een nieuwe development omgeving opspinnen of decommissionen. Dit terwijl de platform engineer Tanzu kan gebruiken om te voldoen aan requirements, security, availability enz door nieuw ontwikkelde toepassingen via een supply chain/pipeline in productie te nemen. Deze supply chain checkt uw code, doet vulnerability scanning, kan tests uitvoeren, bouwt containers enz. Volledig volgens de business needs.

Stel je eens voor wat AI integratie in het Tanzu platform kan teweegbrengen binnen de optimize peiler?

V Mware Tanzu

Dit artikel is geschreven door volgende Axxes consultants:

Nick Merlevede
Nick Merlevede
Mathias Bruggeman
Mathias Bruggeman
Arjan Koens
Arjan Koens
Frederik Van Hoof
Frederik Van Hoof
Vincent van den Bosch
1689699256887

Benieuwd naar meer insights?

Bekijk dan zeker onderstaande pagina!

Insights
Axxes