Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Axxes tweede in top tien Great Place To Work

Deel dit artikel
Axxes best workplace 2022 blogpost preview

Axxes tweede in top tien Great Place To Work

Voor de vierde keer op rij staat Axxes in de top tien van de Great Place To Work in België, een internationaal onderzoek naar de beste werkplekken. Dit jaar behaalden we zelfs een 2e plaats in de top 10 Best Workplaces Medium companies en werd de special award 'Employee Empowerment' aan Axxes toegekend. Het is een mooie erkenning van wat we doen om niet alleen onze klanten, maar zeker ook onze collega’s tevreden te houden. Dit is ons succesrecept!

Best Workplaces 2022 small

Als je op straat aan tien mensen zou vragen wat ze belangrijk vinden, is de kans groot dat je een waaier aan antwoorden zult krijgen. De een zal misschien zeggen dat eerlijkheid het hoogste goed is, terwijl de ander vooral rijk wil worden. Ook bij bedrijven zit er veel variatie tussen waar ze voor staan, al is het wel belangrijk dat je over die waarden nadenkt. Zeker als je ambitieuze mensen wil aantrekken moet je een eigen smoel hebben.

Bij Axxes draait alles wat we doen al jaren rond de symbiose tussen drie factoren: Groei, Kwaliteit en ‘Feel Good’. De combinatie van die drie leverde Axxes al vier keer op rij een nominatie als Best Workplace op. Dat eerste is vanzelfsprekend: door te groeien hebben we meer budget om nieuwe initiatieven te lanceren. Jaarlijks groeit onze organisatie met minstens 20 procent, waardoor er intussen 265 consultants en stafleden bij Axxes zijn, naast evenveel freelancers die voor ons werken.

De Kwaliteit vind je uiteraard in ons werk: onze consultants worden erdoor gedreven en dankzij onze Competence Centers en initiatieven als Axxes Academy krijgen ze de nodige kennis en certificaten. Daarnaast trekken we die Kwaliteit ook door in de evenementen die we organiseren. Weinig bedrijven kunnen zeggen dat ze een eigen event manager in dienst hebben, maar onze Jill zorgt er al tien jaar voor dat conferenties als Haxx en Re:factor iedere editie next-level gaan. Een IT-safari, volledig digitale conferentie of dj set tussen de talks? Check!

En dan is er nog de ‘Feel Good’. Die voel je zowel tijdens als na het werk. Denk maar aan onze opleidingen, keynotes, sportieve evenementen, LAN-parties en zelfs een eigen Axxes-motorclub! Intussen zijn het er zo veel activiteiten, dat we een wekelijkse nieuwsbrief in het leven riepen om ze op te kunnen lijsten. Deze initiatieven zijn niet opgestart om de waarden van Axxes uit te dragen, maar ontstaan vaak na een origineel idee van een collega. Dat iedereen weet dat zelf voorstellen suggereren meer dan welkom is, is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.

Het goede doel

Onder de noemer Axxes Connect organiseren we ook verschillende activiteiten met een maatschappelijke impact en ondersteunen we goede doelen die op de een of andere manier met IT bezig zijn. Hack Your Future, bijvoorbeeld, leidt minderheden of mensen met een migratie-achtergrond tot IT'ers op om aan hun toekomst te bouwen.

Intussen zijn meer dan 20 Axxes-consultants coach bij Hack Your Future. Iedere zondag tussen oktober en juni geven ze workshops en sommigen zijn intussen ook buddy van een student geworden. En daar stopt het niet: ook onze HR-medewerkers zijn betrokken. Zo leren ze hoe je een CV of LinkedIn-profiel moet opstellen of waar je op moet letten bij een sollicitatiegesprek.

Bednet is nog zo’n goed doel dat we met Axxes steunen. Met onze conferentie Re:factor haalden we 9000 euro op om langdurig zieke kinderen digitaal de les te laten volgen, maar we doen meer dan enkel geld doneren. Zo hebben onze consultants een cloud-oplossing voor het platform bedacht en helpen we hen nu met het ontwikkelen van een webinterface.

Een eigen identiteit

Door onze waarden vast te leggen, kunnen we ze als toetssteen gebruiken in alles wat we doen. Ze dienen als kompas in moeilijke tijden - en dat waren de afgelopen twee jaar op veel vlakken. Zeker voor een bedrijf als Axxes, waarvan de werknemers aan de slag zijn bij verschillende bedrijven.

Daarom hebben we nog meer ingezet op duidelijke en transparante communicatie, en digitale evenementen waarbij we bijvoorbeeld samen bijkletsen tijdens een wine tasting, ontspannen met yoga sessies of bijleren via onze digitale inhouse conferenties. Van zodra het in september kon trokken we naar Mallorca waar we Haxx On The Beach organiseerden. Het resultaat? Door zo sterk in te zetten op onze eigen identiteit zal 99% van de collega's zeggen dat ze voor Axxes werken, ook al zijn ze dagelijks bij onze klanten aan de slag. Uit de werknemersbevraging naar aanleiding van de Best Workplace-verkiezing blijkt dat 97% van onze medewerkers tevreden is bij Axxes!

Dat we onze collega’s niet zomaar als een nummer zien, merk je ook van zodra je op kantoor komt. Van bij de onboarding weet iedereen wie je bent, heb je een persoonlijk aanspreekpunt bij het HR-team en krijg je een buddy binnen Axxes. Niet voor niks scoort Axxes 98% op kameraadschap in de anonieme Great Place to Work werknemersenquête. Daarbij zijn 99% van de Axxes'ers van mening dat zij hier 'eerlijk worden behandeld, ongeacht hun etnische afkomst of gender.

De juiste persoon op het juiste project

De voorbije jaren hielden we een oefening om na te gaan of onze waarden nog steeds relevant zijn en in lijn liggen met hoe we Axxes runnen. Het resultaat is een hernieuwde visie en organisatiestructuur. Met de introductie van de Leagues, waarbij teams zich op specifieke technologieën toeleggen, kwamen ook nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, zoals de Team Captains. Zo kunnen we onze kwalitatieve opvolging verbeteren én waarborgen. Tegelijkertijd is het handig om mensen met expertise rond één technologie samen te brengen. Zo kunnen ze sneller en gerichter evolueren.

In de toekomst willen blijven inzetten op de persoonlijke begeleiding door captains en HR-Team, op en naast het project. Die aanpak op maat, met veel persoonlijke opvolging door coaches en het HR-team, is helemaal Axxes.

Employee Empowerment

Dit jaar kreeg Axxes de special 'Employee Empowerment' award toegekend, een thema dat ons nauw aan het hard ligt. Employee empowerment is een actueel thema. Verandering is overal. Corona heeft deze veranderingen in een sneltempo gebracht en vraagt een nieuwe manier van werken. In zo'n turbulente tijden is het nodig dat ondernemingen op tijd nadenken over hoe er met die veranderingen moet worden omgegaan. Hierbij is een flinke portie flexibiliteit en wendbaarheid nodig.

Great Place to Work erkent Axxes als een bewezen wendbare organisatie met uitzonderlijke aandacht voor het menselijke kapitaal van het bedrijf: de werknemers. Door te zorgen voor digitale opleidingen, goed teamwork en nieuwe, uitdagende projecten, geven we onze werknemers het vertrouwen en de kracht om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zo groeien mensen maar ook ondernemingen zelf, een win-win die we bij Axxes absoluut nastreven!

Enkele Axxes collega's vertellen je in deze video waarom Axxes voor hen een Best Workplace is.

Wil je meer weten over wat Axxes nu zo’n Great Place To Work maakt? Lees dan ons magazine!

Onze Best Workplace joinen?

Neem een kijkje op onze jobpagina!

Bekijk opportuniteiten
Axxes